Krehká jahodová bublanina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto : vajíčka (3-6 kusov), kryštálový cukor, polohrubá múka, 1/2 prášku do pečiva, 8 polievkových lyžíc horúcej vody, 1 - 2 PL kakao (ak chceme kakaovú piškótu) + čerstvé jahody nakrájané na menšie kúsky (množstvo podľa chuti a veľkosti pekáča - na bežný pekáč cca 20-25 kusov)

POSTUP PŘÍPRAVY

... odvážime si vajíčka - celé aj so škrupinou (na bežný plech cca 4-5 kusov), do cesta následne použijeme rovnaké množstvo kryštálového cukru aj polohrubej múky (toľko gramov, koľko vážili vajíčka)

oddelíme bielky od žĺtkov, žĺtka vareškou vymiešame s práškom do pečiva do nadýchanej peny (trvá to len chvíľku), osobitne ušľaháme bielka, postupne zašľaháme kryštáľový cukor, pridáme po lyžiciach horúcu vodu, následne žĺtkovú zmes a nakoniec múku, ... môžeme hmotu rozdeliť a do jednej časti pridať kakao - získame mramorovú bublaninu), cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, na vrch rozložíme pokrájané jahody a pečieme na 180°C cca 15 - 20 minút (vyskúšame špajľou) ... bublanina je úžasná, krehká a ľahká