Bezlepkové "sacher" koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

polovica avokáda, banán, 3-4 PL stévie práškovej, 130 g múky Jizerka, PDP, sóda bicarbona, 3 vajcia, 2 PL kakaa/karobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept vznikol ako skúška, keďže som chcela niečím nahradiť maslo v receptoch. Tak som si recept na Sacherovu tortu zobrala ako vzor a vymieňala suroviny. Vyšlo to výborne. \r\nAvokádo a banán pomelieme tyčovým mixérom a dáme do robota. pridáme 2 PL stévie a necháme mixovať. Pridáme žĺtky. Bielky vymiešame samostatne v druhej nádobe so štipkou soli a 1 PL stévie do hustého snehu.\r\nV ďalšej nádobe si zmiešame múku, sódu, kakao alebo karob a PDP. Postupne pridávame k avokádovej zmesi, na 3x. Poriadne premiešame. Vznikne veľmi husté cesto. Pomaly zamiešame vyšľahané bielky. Cesto pomaly zredne vďaka bielkovému snehu. Nezľaknite sa cesto zostane redšie, ale vďaka tomu bude nadýchané po upečení, keďže bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti. Dáme do formičiek/formy a pečieme asi 30 minút na 180C. Závisí aj od toho aký typ nádoby použijete, mne to trvalo vo formičkách asi 25 minút. Kontrolujte priebežne špajdlou.