Tvarovo - krupicový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 5 vajec 5 PL hnedého cukru ( ja som dala len 2 a trochu stévie) 4 PL špaldovej krupice (ja som mala z DM) 4 PL ovsenej múky 1 a pol ČL prášku do pečiva Na plnku: 250g nízkotučného hrudkovitého tvarohu 1 -2 ČL vanilkovej esencie 1 ČL hnedého cukru (stévie) 1 vajce 3 PL sušených hrozienok škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a cukru potom vyšľaháme tuhý sneh. Jednu PL cukru môžeme pridať do žĺtkov, ktoré tiež dobre prešľaháme. Potom žĺtka pridáme k bilekom a stierkou jemne premiešame, aby sa hmota spojila. V ďalšej miske zmiešame suché suroviny - špaldovú krupicu, ovsenú múku a prášok do pečiva. Potom to všetko pridáme do snehovej zmesi, ale po tretinách. Dobre a jemne zamiešavame, aby sa cesto pekne spojilo. Malý plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň vylejeme.
Teraz pripravíme tvarohovú plnku. V miske vidličkou rozdrvíme hrudkový tvaroh. Pridáme vanilkovú esenciu, vajíčko, cukor, škoricu a sušené hrozienka. Všetko spolu dobre premiešame. Takúto tvarohovú plnku rovnomerne rozdrobíme na cesto na plechu. Vložíme koláč do rúry vyhriatej 180°C a pečieme asi tak 25-35 minút. Upečený koláčik vyberieme, necháme trochu vychladnúť a hotovo. Môžeme nakrájať a podávať ku kávičke. Ja som ho rozkrájala na 13 menších kociek.

1 porcia obsahuje: 2g tuku, 7g bielkovín a 6g sacharidov.
http://fitnessdesserts.blogspot.sk/