Rebarborový koláč s vanilkovým krémom...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sezóna rebarbory začala a ja som úspešne nechala nalákať na koláčiky z nej... CESTO: 400g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 75g práškového cukru, 200ml vlažného mlieka, 75g zmäknutého tuku, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli... KRÉM: 3 vajcia, 2 balíčky vanilkového cukru, 75g práškového cukru, 300ml sladkej smotany /na šľahanie, na varenie/, 1 vanilkový puding, 1 kg rebarbory

POSTUP PŘÍPRAVY

Rebarboru ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Pripravíme cesto: múku, štipku soli, práškový cukor a droždie nasypeme do misky. Pridáme vajce, žĺtok, zmäknutý tuk, a mlieko. Vymiesime cesto, ktoré na teplom mieste necháme prikryté kysnúť 40 minút. Potom cesto na pomúčenej doske premiesime, rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Cesto vytlačíme až na okraje. rebarborou posypeme cesto a zalejeme krémom.




KRÉM: v smotane rozšľaháme vajcia, práškový cukor a oba vanilkové cukre. Primiešame puding a premiešame...




Koláč pečieme na 180 °C, 30 - 35 minút...