Perník z ovsenej múky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 400 g ovsenej múky,200 g trstinového cukru,2 vajcia,1 čl sódy bikarbóny,2 PL kakaa,3-4 PL slivkového lekváru,1 prášok do perníka,150 ml oleja a 500 ml mlieka poleva: džem,150 g čokolády na varenie,150 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia vymiešame s cukrom a postupne pridávame ostatné ingrediencie,dáme na plech a pečieme cca 25 min./180°C.Keď je perník vychladnutý,potrieme ho džemom (ja použ.višňový).Do hrnčeka dáme smotanu a nalámanú čokoládu.Ako sa začne čokoláda rozpúšťať,vypneme a miešame,kým sa všetka nerozpustí (nesmie začať vrieť!) a polejeme ňou perník. Dáme stuhnúť-čokoláda ostane krémová a o to je lepšia.
Perník je fantastický aj deti ho milujú a je zdravý :-)