Montreálska kocka + koliesko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Koľko plátkov tvrdého syra, toľko plátkov šunky (10-12 plátkov na dve kocky). Mäkký tvaroh - 250g, odporúčam MilkAgro tvaroh. Syr Bambino v črievku. Maslo asi 60g. Trošku šľahačky na rozriedenie. Vegeta a soľ na dochutenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľa maminiek mi písalo žiadosť o receptík na túto chuťovku. Tak tu je :)
Syr a šunku si dajte špeciálne narezať-musia to byť hrubšie plátky, nie tenké, lebo sa polámu a nebude to dobre držať. Tvaroh odporúčam výlučne ten Sabinovský...je najlepší na to. Ak nemáte možnosť kúpiť ten, vyberte si iný, ale mäkký!

Do nádoby si dáme tvaroh, zmäknuté maslo, syr, soľ a vegetu. Premiešame.
Ak je husté, prilejte šľahačku. Ale nie veľa, aby sa neroztekalo! Dobre - do hladka vymiešať!
Na dosku si dáme plátok šunky...
Natrieme vrstvou plnky....mali by byť približne rovnako hrubé so syrom a šunkou...
...plátok šunky (tú moju si nevšímajte, lebo je tenká...takú mi nakrájala pani odborníčka....:( )
...a opäť nátierka....a tak to striedame... (cca: 5 plátkov šunky a 5 plátkov syra)
Po ukončení dáme na alobal a poriadne zabalíme. Popritláčame, aby nám neostali vzduchové bublinky...! A šup do chladničky nech zatuhne ... nie zatuchne, to by ste nepapali :)
Podobne pripravíme kolieska. Plátok syra,nátierka, šunka a opäť nátierka, ale len na kraj. Do nej dáme hrozienka alebo namočené sušené marhuľky či slivky. Stočíme do roládky ...
alebo sterilizovanú kapiu, či obvarené plátky mrkvy...
stočíme smerom od hrubšieho...
takto to prenesieme na alobal a tuho stočíme
asi takto...a dáme do chladničky. Po zatuhnutí, rozbalíme a obrežeme kraje. Potom, najlepšie pomocou elektrického nožíka, nakrájame na rozličné tvary.
a pekne rozložíme ...
...pomôcky :ň
Tak a tu sú rolky