Kokosovo-tvarohová torta s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 125g masla, 125g cukru, 110g polohrubej múky, 1/2 PDP, 50g kokosu, 250-300g mäkkého tvarohu, 2 šľahačky, vanilkový cukor, želatína do krémov za studena, čerstvé jahody (500g)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, vyšľaháme, vmiešame múku prášok do pečiva a kokos. Cesto naplníme do vymastenej, hrubou múkou vsypanej tortovej formy, pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 160st. Necháme vychladnúť. Polovičky jahôd poukladáme na korpus. Môžete korpus prekrojiť a natrieť džemom, nutelov ap., je dosť hutný. Ja som ho nechala vcelku bez plnky.\r\nŽelatínu dáme podľa návodu namočiť do 4 lyžíc vody a necháme nabobtnať. Medzitým vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom podľa chuti, vyšľaháme šľahačku a vmiešame do tvarohu. pripravíme si jahody, očistíme ich a prekrojíme napoly. \r\nSo želatínou pracujeme rýchlo, lebo raz-dva tuhne. Najprv ju zohrejeme, do tekutej vmiešame 2 lyžice tvarohovej šľahačky, potom vmiešame celé do krému, a navrstvíme na korpus s jahodami. Navrch ihneď poukladáme jahody reznou plochou hore.

rez