Victoria sponge cupcakes



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mufiny: °°°110g mäkkého masla°° 110g práškového cukru°°°2 väčšie vajcia°°°110g hladkej múky /preosiatej/\r\n1/2 ČL prášku do pečiva\r\n/alebo použite váš osvedčený recept /\r\nKrém:°°°125g mäkkého masla°°°400g práškového cukru°°°3-4 PL mlieka°° 1 ČL vanilkového extraktu\r\njahodový džem

POSTUP PŘÍPRAVY

nič zložité a poteší...

Na mufiny si vymiešame maslo dohladka, pridáme práškový cukor, premiešame, vajíčka a znova miešame a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme 15-20 minút !!! V originál recepte je až 30 minút, ale to by boli z nich len čierne uhlíky...
... z mojich skoro boli, lebo sa stále spolieham na dobu pečenia ako je písané v recepte
Mufiny rozrežeme, potrieme džemom, nastriekame krém... Krém: Poriadne vyšľaháme maslo, aby bolo nadýchané, pridáme 1 ČL vanilkového extraktu a postupne zašľahaváme práškový cukor. Popritom som pridávala po lyžicy mlieka. Celkovo som dala 3 lyžice. Zmes poriadne miešame, aby tam nebolo cítiť práškový cukor, pretože pomer cukru a masla....to je - povedala by som nepomer :-D. Ako som napísala vyššie, dala by som aj menej cukru.
Krém nanesieme aj na už spojené cupcakes ...
... kúpila som si hotové kocky roll icingu. Použila som červenú na jahody a zelenú na stopku. Vytvarovala som "jahody" - nie všetky sa na nich podobajú...
vytvarovala som niečo ako stopky
...
... a uložime na cupcake.
Ako som písala vyššie, do krému aj menej cukru. Ale mne to neprekážalo. Urobila som 12ks cupcakes a aj stačilo, pretože boli tak sladké, že stačil jeden kúsok. Hotové do chladu dávať nemusíte, krém drží dobre aj bez vloženia do chladničky.
Originál z časopisu