BÁBOVKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 4 vajcia,150 ml vriaceho mlieka,50 ml oleja, 1 pohár / 250 ml / KR. cukru, 2 poháre hladkej múky, 1 vanilka, 1 PDP, 50 g pomletých orechov, 20 g kakaa, KRÉM :300 ml mlieka, 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 80 g kr. cukor, 100 g masla, 250g hladkého tvarohu OVOCNÉ ŽELÉ : 300 g mrazeného ovocia, 1 vanilkový puding alebo zlatý klas,, cukor podľa chuti / 2 - 3 PL/ POLEVA : čokoláda,cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s kr. cukrom do peny,po lyžiciach pridávame mlieko a olej.Tým ,že je mlieko horúce tak som ho prilievala na metličky robota aby sa nezdrcli vajička.Múku zmiešame s PDP a pridáme k vaječnej zmesi.
2/3 cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na to posypeme orechy. Ja som mala doma sekané mandle tak som ich použila.Do zvyšného cesta dáme kakao a vylejeme ho na svetlé cesto.Cesto pomocou špajdle jemne premiešame tak ,aby nám vznikol mramorový vzor.Pečieme pri 170 st. asi 50 min.
KRÉM: Z mlieka, cukru a pudingu uvarime puding ,necháme vychladnuť a potom k nemu pridáme zmäknuté maslo a tvaroh. Dobre premiešame.
OVOCNÉ ŽELÉ : Do hrnca dáme zovrieť 100 ml vody ,mrazené ovocie a cukor..Trocha povaríme aby sa nám roztopilo ovocie.V 50 ml vody rozmiešame puding a za stalého miešania vlejeme do ovocia,keď začne bublať odstavíme.
Výchladnutú bábovku 2 x pozdĺžne prekrojime.Naplníme ju vychladnutým želé a tvarohovým krémom.Celú potrieme krémom a polejeme čokoládou, necháme stuhnuť.

Z uvedených ingrediencii som urobila cesto,kde mi chýba obrázok. 2/3 som vyliala do formy a posypala orieškami
Do zvyšnej časti som dala kakao a vyliala na svetlé cesto a špajdlou som premiešala
upečena babovka
rozrežeme na 3 časti
uvaríme puding . ja som robila zlatý klas
pridáme maslo a tvaroh
uvaríme si ovocné želé
Na prvú časť dáme želé
a na to plnku
priložime druhu časť
zase dáme želé a na to plnku
priložíme vrchnu čať
potrieme plnkou
polejeme čokoládou
a tu už sme začali papať