francúzske tvarohové lievance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia, 250g tvarohu (alebo cottage cheese alebo Lučina ), 100g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 80g práškového cukru, 40g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduchý:
vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, pridáme mäkké maslo, tvaroh, múku s PDP, nakoniec sneh z bielkov. hmota sa bude zdať dosť hustá, ale pozor - tvaroh sa pri vyprážaní rozpustí, cesto je tekutejšie a ak by ste robili lievance príliš hrubé, mohlo by sa vám s nimi ťažšie manipulovať ! ale ja nemám lievancovú panvicu, tak to môže byť aj tým ;-)
vyprážame lievance a ukladáme ich na servítku, aby sme odsali nadbytočný tuk.
v originálnom recepte sa uvádza, že sa majú podávať s medom alebo javorovým sirupom, ale, ako vidíte na fotke, my ich máme radi s jahodovým a broskyňovým džemíkom a nemá to chybu :)))
dobrú chuť, dievčence :-D