Marhuľové koláče



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky, 40 g droždia, 50 g cukru, 250 ml mlieka, 75 g masla, štipka soli, 1 vajce, citr. kôra, vanilkový puding, 400 ml mlieka, marhule

POSTUP PŘÍPRAVY

Piekla som podľa receptu z knižky Recepty zo života 6, str. 84.
Z múky, cukru, roztopeného masla, rozšľahaného vajíčka, mlieka, štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme v teple vykysnúť. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Marhule umyjeme, vykôstkujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru obdlžnika. Natrieme ho rozpustením maslom a zvinieme (z dlhšej strany). Valec pokrájame asi na 16 dielov, ktoré uložíme na vymastený plech. V každom urobíme v strede jamku, dáme do nej 1-2 lyžičky pudingu a polovicu marhule. Upečené kolieska pocukríme.

Z múky, cukru, roztopeného masla, rozšľahaného vajíčka, mlieka, štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme v teple vykysnúť.
Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Marhule umyjeme, vykôstkujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru obdlžnika. Natrieme ho rozpustením maslom a zvinieme (z dlhšej strany).
Valec pokrájame asi na 16 dielov, ktoré uložíme na vymastený plech. V každom urobíme v strede jamku, dáme do nej 1-2 lyžičky pudingu a polovicu marhule.
Upečené kolieska pocukríme.
Výborné mäkké cestíčko.