Orechová roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml smotany na šľahanie\r\n80 g práškového cukru\r\n80 g mletých vlašských orechov\r\n4 vajcia\r\n2 bal. vanilínového cukru\r\nsmetafix\r\nrum\r\nhrozienka\r\nčokoládová poleva na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. V miske vyšľaháme dopenista práškový a vanilínový cukor so žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme po častiach do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme mleté orechy.
2. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme tukom. Vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 10 až 12 minút.
3. Smotanu vyšľaháme spolu so smetafixom a vanilínovým cukrom dotuha. Upečený plát za tepla zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozvinieme a pokropíme rumom.
4. Nanesieme vrstvu vyšľahanej smotany a do stredu nasypeme jeden rad hrozienok lúhovaných v rume. Opatrne zrolujeme a dozdobíme čokoládovou polevou a posypeme mletými orechmi.