Jahodový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto:4 vajcia, 200g prášk.cukru, 8 PL oleja, 1PL vlažnej vody, 1PL kakaa, 3PL mletých orechov (nemusia byť), 200g hrubej múky, 1/2 PDP, tuk na plech, múka na plech.
Plnka: 300 ml jahod. džúsu (ja som dala sirupovú vodu), 200g masla, 150 g prášk.cukru, 2 Zlaté klasy, 250 g čerstvých jahôd, čokoláda na vrch

POSTUP PŘÍPRAVY

prichádza (a pomaly aj odchádza) sezóna jahôd, ak máte ešte pár a neviete, čo s nimi, skúste tento koláčik, je úžasný...

takže si pripravíme piškótové cesto: vajcia rozdelíme na žltky a bielky. žltky vymiešame s cukrom, z bielkov vyšľaháme sneh. do vajcovej zmesi postupe pridávame olej s vlaž. vodou, 1/2 snehu, kakao, orechy a múku s PDP (orechy som nedala a ani nechýbali). Na záver vtrieme zvyšný sneh. cesto dáme na vymastený a pomúčený plech a pri 180 stup. pečieme 30 min.
medzitým, kým sa cesto pečieme, nakrájame umyté jahody na menšie kúsky.
do teplejšieho džúsu (alebo sirupovej vody) vsypeme Zlaté klasy a uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a pridávame vychladnutú kašu zo Zl. klasov. Jahody nakoniec vmiešame do krému.
jahodový krém natrieme na vychladnuté cesto, polejeme čokoládovou polevou al. hoblinkami... finálne foto žiaľ nemám, lebo som nestíhala odfotiť, taký bol dobrý.....