Cheescake môj vylepšený recept :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto: 125 g mäkkého masla, 80 g cukru, štipka soli, 250 g hladkej múky, 1 vajce, nastrúhaná kôra z jedného citróna, 1 lyžica citrónovej šťavy. na krém: 500 g mascarpone /alebo: 200 g Lučiny a 300 g Bánoveckého nátierkového masla/ , 250g kyslej smotany, 1 vajíčko, 2PL hladkej múky 120g cukru pomarančová kôra.

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Všetky prísady zmiešame (maslo má byť len zmäknuté nie rozpustené). Ja to robím robotom - rozpracujem všetko do konzistencie strúhanky. Potom z cesta vytvarujem guľu a dám do chladničky tak na hodinku zabalené do potravinovej fólie. Niekedy aj menej záleží od toho ako sa ponáhľam :-). Medzičasom rúru vyhrejem na 160 st..
Vychladnuté cesto potom rozvaľkáme medzi potravinovou fóliou na trošku väčší priemer ako je forma na koláč aby nám okraje pekne pretŕčali. Okraje vytvarujeme a pritlačíme k boku formy. Dno cesta popicháme poriadne vidličkou. A dáme na 10 - 15 minút upiecť do rúry.

KRÉM: rozmixujeme Mascarpone (prípadne alternatívu: Lučinu, nátierkové maslo) s cukrom a vajíčkom. Pridáme kyslú smotanu a pomarančovú kôru. Nakoniec ešte pridáme 2 PL hladkej múky. Vylejeme na cesto a pečieme opäť pri 160 st. 1 hodinu.

Podávame buď len takýto klasický alebo môžeme na vrch dať ovocie. V tomto prípade som dala černice a zaliala želatínou. Dobrú chuť.