Tvarohový koláč so šľahačkou a mandarínkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Koláčik je nenáročný na prípravu aj na suroviny, ale nezahanbite sa s ním ani na oslave. CESTO: 4 žĺtky, 200g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 250ml kysla smotana, 50 ml mlieka 300 g polohrubej múky, 1 PDP, sneh zo 6 bielkov PLNKA: 500g obyčajného hrudkovitého tvarohu, 250ml šľahačky, 2 žĺtky, 1 zlatý klas, 100g kryštálového cukru a 2 malé konzervy mandaríniek bez nálevu

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom. Prilejeme olej, kyslú smotanu, mlieko. Primiešame múku s PDP a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Plnku pripravíme vymiešaním tvarohu s cukrom, žĺtkami, šľahačkou, zlatym klasom a nakoniec pridaním mandariniek. Polievkovou lyžicou dávame plnku na cesto. Pečieme pri teplote 180C.