JABLKOVÉ PITÉ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky 200g rastlinný tuk / napr. palmarín/ 100g práškový cukor 2 vajcia 1 škoricový cukor 800g jabĺk

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, tuku, cukru, vajec vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 bochníky. Trošku dám vždy stuhnúť do chladničky na pol hodku.
Rozvalkáme ich na dva pláty hrubé cca 5mm.
Prvý plát položíme na vymastený, mukou vysypaný plech.
Posypeme nastrúhanými jablčkami, (môžu byť nakrájané aj na tenšie plátky), posypeme škoricovým cukrom.
Prikryjeme druhým plátom, ktorý trošku poprepichujeme vidličkou.
Pečieme v predhriatej rúre na 180stupňov 25-30 minút.
Hotový posypeme práškovým cukrom.