Medový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 25 dkg hladkej múky, 10 dkg ml.cukru, 5 dkg margarínu, 1 žĺtok, 1 celé vajce, 1 PL medu, 1ČL sódy bikarbóny, 1 PL rumu (ja robievam cesto z 1 a ½ dávky pretože ho pečiem na veľkost 38x32cm, lepšie sa mi vaľká a nieje po upečení príliš tenké) PLNKA: 1 l mlieka, 3 žĺtky, 3 bal. zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 20dkg ml. cukru, 25 dkg masla. ŠĽAHAČKA: 3 šľahačky 33% (ja dávam 900ml), 3 stužovače, 3 vanilkové cukry

POSTUP PŘÍPRAVY

Zamiesime cesto, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme, (cesto vaľkám priamo na papieri na ktorom to pečiem) upečieme dva pláty pri 200°C. Vychladnuté odlepíme od papiera.
PLNKA: Z 1 litra mlieka v ktorom sme si rozmiešali 3 žĺtka a 3 zlatých klasov uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť, počas chladenia premiešavame aby sa na povrchu neurobila kôra. Medzi tým si do peny vymiešame maslo s ml.cukrom a po troche pridávame vychladnutý puding. Plnku dobre vymiešame a natrieme na prvý plát a na plnku natrieme vyšľahanú šľahačku, prikryjeme druhým plátom mierne zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Vrch polejeme čokoládovou polevou prípadne ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

...