Mandarínkový rez s tvarohom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 4vajcia, 12PL kryštálového cukru, 4PL oleja, 12PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva KRÉM: 300 ml mlieko, 200ml šťavy z mandarínkového kompótu, 2 ks puding vanilkový, 500 g tvaroh mäkký,150 g mletý cukor, 100 g maslo, 2 ks (malý) mandarínkový kompót, 2 ks smotana na šľahanie, 2 ks vanilkový cukor, marhuľová marmeláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a olejom, pridáme múku s pr. do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry, pečieme pri 200°C. Po vychladnutí korpus potrieme marhuľovou marmeládou .(ja som si ešte zriedila marmeládu trochou šťavy z mandarínkového kompótu.
KRÉM: Mandarínky zlejeme a necháme odkvapkať. Šťavu zmiešame s mliekom a uvaríme hustý puding. Do uvareného ( veľmi hustého) a ešte horúceho pudingu zašľaháme maslo. Dobre rozmiešame a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame tvaroh s práškovým cukrom. Do vymiešaného tvarohu v malých množstvách zašľahávame vychladnutý puding. Pridáme dobre scedené mandarínky a ručne zamiešame. Hotový krém nanesieme na upečený, vychladnutý korpus potretý marmeládou a rovnomerne rozotrieme. Vyšľaháme si dve šľahačky s vanilkovým cukrom ktoré rozotrieme na krém. Odložíme do chladničky stuhnúť minimálne 4hod. Po stuhnutí nakrájame a ozdobíme.

...