Rezance z kačacích pŕs s ryžou ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

MARINÁDA : 2 PL medu * 4 PL sójovej omáčky * 2 strúčiky cesnaku * citrónová šťava *.....kačacie prsia bez kože * mrkva * pór * červená cibuľa * bambusové výhonky * petrž. vňať * ....príloha : ryža *

POSTUP PŘÍPRAVY

Kačka trochu inak. Výborné jedlo na spôsob číny podľa Ihnačáka :-)

1. Kačacie prsia nakrájame na tenké rezance. Spravíme marinádu a vložíme do nej mäso. Marinujeme v chladničke aspoň hodinu. Ja som nechala 24 hodín.
2. Nakrájame si mrkvu na tenké rezančeky, kúsok póru, červenú cibuľu , Kto má rád aj čili.
3. Kačacie prsia scedíme / marinádu si odložíme na neskôr / a osušíme papierovými utierkami, aby pri restovaní nepustili šťavu. Na teflonovej panvici na oleji sprudka opečieme mäso, neskôr pridáme mrkvu, pór, červenú cibuľu. Premiešame a restujeme asi 5 minút, aby zelenina bola chrumkavá.
4. Potom pridáme bambusové výhonky nakrájané na rezance. / BILLA /
5. Pridáme marinádu a na záver prisypeme hrsť petržlenovej vňate. Povaríme a podľa chuti osolíme.
6. Na tanier naložíme uvarenú ryžu a do stredu dáme....
7. kačacie rezance a prelejeme šťavou. Podávame. Dobrú chuť.