Mascarpone rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Budeme potrebovať dve piškóty... na jednu potrebujeme 4 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 PL oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie...postup zopakujeme aj s druhou. Necháme vychladnúť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládový krém: 250g mascarpone, 150 ml smotany na šľahanie, 150g mliečnej čokolády... Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Natrieme na jeden plát piškóty. Priložíme druhú piškótu a natrieme bielym krémom.




Biely krém: 250g mascarpone, 150g bielej čokolády, 150ml smotany na šľahanie...Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.





Navrch naukladáme ovocie /podľa chuti, ja som tentoraz použila maliny/ a zalejeme tortovou želatínou /čírou/, pripravenou podľa návodu...

xxx