Generacna fazulova



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

udenina (klobasa, koza zo slaniny...), fazula (aby pokryla dno hrnca), zo tri zemiaky, sol, korenie, ocot, bobkovy list, majoranka, cesnak 2-3 struciky, 1 smotana na varenie+2 a pol PL hladkej muky

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazulu si namocime den vopred alebo aspon na noc tak, aby pokryla dno hrnca. Vodu zlejeme a pridame novu cca 4 litre. Pridame 2-3 bobkove listy, 2 lyzicky soli a kozu zo slaniny. Varime do polomakka a potom pridame nakrajane zemiaky a klobasu na kocky. Ked je uz vsetko makke, pridame 5-6 lyzic octu (kto ma rad, tak aj viac) a nechame prevriet. Medzitym si pripravime zatrepku zo smotany a 2 a pol PL hladkej muky, ktoru za staleho miesania zatrepeme do polievky. Pridame roztlaceny cesnak, korenie, majoran a nechame prevriet. Ak je niecoho malo, tak este podochucujeme a je to !


Tip: mozete dat akekolvek masko, my davame niekedy aj udene alebo rebierka a niekedy aj vsetko naraz :))