Gaštanový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 medové pláty, 1. PLNKA - 1 l mlieka, 3 ks vanilkového pudingu, 50 g kryštálového cukru, 125 g masla, 100 g horkej čokolády, 500 g gaštanového pyré, 2. PLNKA - 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 500 g jemného tvarohu, med podľa chuti, 2 KL vanilkového cukru, na čokoládovú polevu - cca 100 g čokolády na varenie + tuk podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodne som išla robiť z medových plátov Guľky a la Snickers, no nakoniec z toho vznikol tento výborný zákusok.

POSTUP v obrázkoch:

Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý krém, do horúceho pridáme maslo + čokoládu. Miešame, kým sa neroztopia.
Potom pridáme pomrvené gaštanové pyré, dobre premiešame.
Natrieme na upečený medový plát.
Druhú plnku si pripravíme vyšľahaním smotán so stužovačmi. Vmiešame tvaroh, med podľa chuti a vanilkový cukor.
Natrieme na prvú plnku.
Navrch opäť medový plát.
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom, poleva by nemala byťč ani hustá ani riedka. Potrieme ňou vrchný plát. Krémeš musí postáť, kým pláty nezmäknú, je dobré ho urobiť aspoň deň dopredu.
A nakoniec si už len na ňom pochutnávame. Je dosť sýty, stačí jeden kúsok a máte dosť.