ZAPEKANÝ KARFIOL



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

karfiol, zemiaky, kyslá smotana, vajcia, syr, maslo, paprika, pažítka, korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia. Všetko riadne premiešame, zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!

Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča.
Pridáme kilogram nahrubo nastrúhaných zemiakov, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia.
Všetko riadne premiešame.
Zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch.
Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!