Margarétková torta s banánmi a parížskym krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: Vajíčka, polohrubá múka, kryštálový cukor, prášok do pečiva ( do tmavého cesta – kakao) Počet kusov vajíčok podľa veľkosti tortovej formy. Všetky ostatné ingrediencie rovnaký počet lyžíc ako vajíčok. Pri tmavom korpuse, nahradiť múku kakaom. Napr. stredná forma 6 ks vajíčok, 6 lyžíc polohrubej múky ( tmavý korpus: 4 lyžice múka, 2 lyžice kakao), 6 lyžíc kryštálový cukor, 1 PDP. Krém: ( jedna dávka) ¼ litra mlieka, 200 g kryštálového cukru, 2 žĺtka, 2 menšie hrste hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 2 celé maslá (2x250 g) – aspoň 82% tuku 2-3 banány, 2 čučoriedkové džemy - ja som mala z Lidlu

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Najskôr si urobíme svetlý korpus - postupujeme zo 6 vajec. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom. Z bielkov urobíme sneh, vylejeme ho na žĺtka, múku zmiešame s PDP a postupne vmiešavame do zmesi až kým nie je hladká. Pečieme pri 180 st C tak cca 25 minút.
Tmavý korpus zo 4 vajec, 4 lyžíc cukru, múky som dala 3 lyžice a 1 lyžicu kakaa, PDP asi 2-3. Tiež pečieme pri 180 st C asi 20-25 minút.
Vyrobíme krém: všetko zmiešať, uvariť a keď začne hustnúť postupne prisypávať kakao – 50 g. Potom dať vychladiť do vodného kúpeľa. Po vychladnutí zamiešať maslá.

Svetlý korpus prekrojíme na polovicu. Na korpus natrieť poriadne lekvár – čučoriedkový, na to poukladať banány. Na druhý korpus - tmavý- natrieť plnku a obrátiť plnkou na banány. Potom postup znova zopakovať až kým torta nie je hotová.

Dobrú chuť