Kuracinka so zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, 200 g tvrdého syra, 100 g údeného syra, 5 až 6 väčších zemiakov, 1 smotana 33% (na šľahanie), 2 až 3 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, mleté čierne korenie, zmes korenia na pečené kura, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

viď pri obrázkoch

Kuracie prsia pokrájame na malé kocky. Ochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a zmesou korenia na pečené kura.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.
Syry postrúhame ...
... zmiešame s prelisovaným cesnakom, so smotanou a ochutíme soľou.
Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov a osolíme.
Pridáme nakrájanú kuracinku ...
... a potrieme syrovou masou. Poslednou vrstvou sú zemiaky, ktoré osolíme a narežeme na ne tenké plátky masla.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Po 30 minútach odkryjeme a zapečieme. Pri podávaní jedlo posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.