Balkánsky koláč s rukolovým šalátom ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 - 250 g balkánskeho syra Pilos * strúčik cesnaku * 2 vajíčka * 2 PL bieleho jogurtu Pilos * 1 balenie chladeného lístkového cesta Belbake * 2 PL rozpusteného masla na potretie * 2 cherry paradajky * ........ŠALÁT : Rukolu vložíme do misy a pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou . Ochutíme soľou a premiešame.

POSTUP PŘÍPRAVY

Našla som v letáčiku LIDL . Vyskúšala a môžem povedať, že je SUPER . Najlepší je ešte vlažný. Doporučujem ako pohostenie pre návštevu miesto chlebíkov s dobrým vínkom. :-)

1. Pripravíme si suroviny.
2. Do misy najemno nastrúhame balkánsky syr a jeden strúčik cesnaku. Pridáme 2 vajíčka a 2 PL jogurtu. Dôkladne premiešame. NESOLÍME !!!! Syr je veľmi slaný.
3. Na pomúčenú dosku rozložíme plát cesta a zľahka rozvaľkáme . Rozkrojíme ho na 3 rovnaké časti. Do stredu dáme syrovú plnku. Okraje každej časti potrieme rozpusteným maslom. Každý plát zrolujeme do tvaru dlhého valca a konce uzatvoríme, aby plnka nevytekala.
4. Plech vyložíme papierom. Pripravené záviny uložíme na plech v tvare slimáka. Vrch potrieme maslom a ozdobíme paradajkami Koláč zľahka popicháme špičkou noža. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 *C asi 30 minút.
5 . Podávame s rukolovým šalátom.