´Vyprošťovacia´ alebo opitá polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká cibuľa 2 paradajky 2 strúčiky cesnaku polievkový základ/bujón kúsok nivy, alebo aj iný syr toastový chlieb maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

(robievam si ju ako prvú pomoc po prehýrenej noci, recept na ňu mi v rámci hesla ´čo chladnička dala´ raz prezradila moja kamoška)

Popraž na masle na fúziky pokrájanú cibuľu s cesnakom, kým zosklovitie, pokrájaj si paradajky (ak ti vadia po uvarení ich šupky, obar ich a stiahni z kože a krájaj až následne). Do hrnca pridaj paradajky, nechaj dusiť, kým pustia vodu. Potom zalej vriacou vodou, pridaj polievkový základ. Nechaj prevrieť.
Na dno servírovacieho taniera postrúhaj nivu/iný syr. Zalej polievkou. Sprav si z chleba otasty, hrianky, natri ich maslom a polievku nimi zajedaj.
Paradajky polievke dodajú príjemnú kyslosť (nahradia uhorkovú vodu :-) ) a ´umelý´ vývar pohladí podráždený žalúdok. Verím, že si táto polievka nájde fanúšikov aj medzi vami. Dobrú chuť!