Rýchla šošovicová na kyslo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

konzerva šošovice 3 struky cesnaku 3 ks bobkový list 1 šľahačka 1 kyslá smotana polievkový základ

POSTUP PŘÍPRAVY

Obsah konzervy vsyp do hrnca, zalej vodou, tak 2 cm nad úroveň šošovice, prihoď cesnak, bobkový list (môže byť aj pokrájaný zemiak). Keď sú zemiaky a cesnak mäkké, vyber cesnak na tanierik, vidličkou ho rozmačkaj. Vyber bobkový list a pridaj polievkový základ. V miske si metličkou zmiešaj šľahačku so smotanou, z vriacej polievky odober do misky k smotanám, aby ich nepostihol šok, miešaj metličkou... Až prehriatu smotanovú zmes pridaj do hrnca s polievkou. Pridaj rozmačkaný cesnak, nechaj prevrieť. Hotovo. Dobrú chuť!