Gaštanová fitness roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 2 bielka, 7 PL sušeného mlieka, 2 PL ovsenej múky ( mletých ovsených vločiek ), 1 PL hnedého cukru, 1 PL lekváru (malinový alebo marhuľový), 3 PL kakaa, štipka škorice, 1 PL arašidového masla, 1 a pol ČL prášku do pečiva, Na plnku: 250g gaštanového pyré, 3 bielka, malinový alebo marhuľový džem na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút. Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja. 1 kus obsahuje: 2,5g tuku, 4,5g bielkovín a 8g sacharidov. www.fitnessdesserts.blogspot.sk