Pribináčiková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 100g hladkej múky 150 g práškového cukru 5 vajec 10 lyžíc vody Plnka: 250g mäkký (termizovaný) tvaroh 250 ml sladkej smotany 1 puding Olé bez varenia (vanilkový alebo čokoládový) 3- 4 lyžice práškového cukru kokos alebo madle na posypanie džem na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme ľahký korpus. Vajíčko oddelíme a osobitne vyšľaháme sneh a v druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom. Ak budú žĺtka s cukrom vyšľahané dopenista pridáme tam 10 lyžíc vody najlepšie teplej, aby sa cukor úplne rozpustil. Ak bude cukor rozpustený tak tam jemne vmiešame hladkú múku stačí už len vareškou. Potom tam tiež jemne vareškou zapracujeme sneh z bielkov. Tortovú formu si buď vymažeme a vysypeme múkou alebo použijeme papier na pečenie. Dáme do rúry na 180°C. Zatiaľ si môžeme pripraviť krém a to tak, že najskôr si vyšľaháme do tuha šľahačku, tak tam pridáme tvaroh a nakoniec puding bez varenia je to na vás, či vanilkový alebo čokoládový. Môžete to takto obmieňať, že môžete do cesta pridať kakao a do plnky dáte vanilkový puding alebo naopak. Alebo to dáte všetko vanilkové alebo kakaové. Do plnky ešte primiešajte cukor podľa chuti. Ak korpus bude upečený tak ho necháme vychladnúť. Ak vychladne tak ho prekrojíme na polovicu a spodnú vrstvu môžeme natrieť ovocným džemom najlepšie jahodový alebo nejaký kyslý. Potom to natriem pripravenou plnkou a trochu si z nej necháme na potretie torty po okrajoch a na vrch. Potom ju prikryjeme vrchným platom a potrieme. Nakoniec si ju môžeme niečim posypať alebo ozdobiť podľa seba. Tiež môžeme pridať rôzne ovocie na plnku a tak až zakryť vrchným plátom. Je to na Vás :) Torta je veľmi jemná a chutná hlavne pre malé deti :)