Plnená domáca tortilla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Milé gazdinky, viem, že recept na prípravu tortíll tu už je niekoľko, ale ja som dostala od kolegyni taký úžasný recept na domáce tortilly, ktoré sú stále mäkké, cesto sa veľmi dobre spracováva vďaka bravčovej masti, ktorá je veľmi dôležitou ingredienciou v recepte, s cestom sa veľmi dobre pracuje, nakoľko je vláčne a pružné, a po upečení sa môžu prihrievať, a sú stále mäkké, dokonca sa môžu aj zmrazovať, ak si napečiete do zásoby SUROVINY: 250 g hladkej múky, 60 g bravčovej masti, štipka soli, 1,3 dcl vlažnej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dôkladne vypracuj na nelepivé cesto, ja som použila pekárničku, program cestoviny.\\r\\n(ak by sa predsa cesto trošku lepilo podsyp múkou - nie veľa!!!), a daj na 2 hod. do chladničky.
Po 2 hod. vyber cesto z chladničky , urobíme šúlok, z ktorého si nakrájame rovnaké kúsky a vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme na suchej panvici z každej strany 1 minútu.
Ako plnku som zvolila. orestované kuracie prsia, so zeleninovou oblohou.

Dobrú chuť!!!