Tvarohovo marhuľové knedličky....



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g tvarohu /ja používam 250g plnotučný jemný a 50g nízkotučný jemný, ale v podstate je jedno aký bude mať obsah tuku, dôležité je, aby bol jemný, lepšie sa zapracuje do cesta/, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli, 300g polohrubej múky, 2 PL škrobovej múčky, 1 ČL kypriaceho prášku ♥♥♥ marhule /môžu byť čeerstvé, ale aj mrazené, prípadne zavárané, ale treba ich najskôr nechať dobre odtiecť/ ♥♥♥ múka na posypanie dosky ♥♥♥ olej na pomastenie knedličiek /niekto používa maslo, ale keď sa nezjedia hneď, maslo stuhne a knedličky sa k sebe zlepia/ ♥♥♥ opražená strúhanka a práškový cukor na posypanie ♥♥♥ rozpustené maslo na poliatie /ale pred podávaním/

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si zmiešame múku, škrobovú múčku a kypriaci prášok, pridáme tvaroh, vajce, žĺtok, soľ, a vypracujeme tuhšie, ale vláčne cesto, ktoré necháme 15 minút stáť. Dáme si variť vodu do hrnca a mierne ju osolíme. Cestíčko si rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko /asi 0,5 cm/, nakrájame na štvorce a do každého kúska zabalíme marhuľu /pokiaľ použijeme mrazené, tak ich ani nenecháme rozmraziť/. Potom knedličky postupne po dávkach /ja dávam cca 10 kúskov naraz/ variť na miernom ohni. Od doby, keď vyplávajú na povrch /čo je takmer okamžite/ varíme ešte 15 minút. Potom dierkovanou naberačkou vyberieme do misky, pokvapkáme olejom a pokračujeme, kým neuvaríme všetky knedličky. Pred podávaním posypeme knedličky opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.