Šachovnicová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus : 6 vajička, 6 PL kr. cukor, 6 PL pol.múky,kakao.\r\nPlnka : 1/8 l mlieka, 750 g tvaroh jemný,150 g pr. cukor,šťava z pol citróna a pol pomaranča, 10 plátkov želatiny, 500 ml šľahačky, 1 stužovač.Na ozdobenie : sekané mandle, čokoládu, posekáne pistácie a pod.

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže najprv si upečieme korpus.Každy má svoj nejaky recept, ale ja som robila takto: 6 bielka som vyšľahala s 6 PL cukru do hustej peny. Cukor si dávam postupne nie naraz.pridáme žltka a zľahká premiešame .Nakoniec pridáme 6 PL pol. múky a kakao od oka.Všetko premiešame a upečieme pri 180 st.Po upečení necháme vychladnuť a prekrojime na 3 časti. Jednu necháme celú a ostatné dve pokrajame na 2cm kruhy z vonku do vnutra.
Plnka: Tvaroh vymiešame dohladka s mliekom, cukrom,šťavou s pomaranča a citróna.Želatinu nechame napučať v studenej vode, Napučanu želatínu pri miernej teplote rozpustime a primiešame do tvarohovej hmoty.Šlahačku vymiešame so stužovačom a primiešame do tvarohu. Na celý nepokrájaný korpus rozotrieme tenkú vrstvu krému a uložime na ňu vonkajší kruh.Pokračujeme smerom do stredu podľa veľkosti ,pričom vyberáme každý druhý kruh, aby medzi jednotlivými kruhmi ostala medzera.Vzniknuté medzery plníme krémom.Ďalšiu vrstvu kruhov dáme na plnku a zase vzniknuté medzery vyplníme plnkou.Takto robíme pokiaľ sa nam neminú kruhy.Nakoniec celú tortu potrieme plnkou a posypeme čokoládou, orechmi a pod.Nechame postať do druhého dňa , aby nám to stuhlo. Je to jedná báseň.

upečieme korpus
rozrežeme na tri časti
Jednu časť necháme celú a ostatné dve pokrajame na 2 cm kruhy. Ja som malá asi širšie.
Tvaroh, mlieko, cukor,šťavy dáme do misy a vymiešame do hladká.Medzi tým si necháme napučať želatínu.Chyba mi obrázok. Nechame ju potom rozpustiť na miernom ohni a prilejeme do tvarohu.
a tu je to všetko zmiešané
tu máme v jednej miske vyšľahánu šľahačku a v druhej tvarohovu náplň
a obe teraz spolu zmiešame a máme hotovu plnku.
na spodok dáme celý korpus
potrieme ho plnkou
na plnku uložime vonkajší kruh a pokračujeme smerom do stredu každý druhý kruh,aby medzi jednotlivými kruhmi zostala medzera.
medzery vyplníme krémom
tam kde je plnka položime kruhy a medzery vyplníme plnkou .Takto pokračujeme pokiaľ sa nám neminu kruhy,
nakoniec celú tortu natrieme plnkou
ja som posypala mandľami a čokoládou
nechame postať do druhého dňa . Tu sme už koštovali ku kávičke. To Vám je ale dobrota mňam.