Rockslide brownies - ako v strarbuckse



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak, milovníci čokolády, karamelu a orieškov, píšte si! Potrebujete brownies, omáčku slaného karamelu a jadrá vlašských orechov, lieskovcov a mandlí. Brownies: 300g horkej čokolády (odporúčam aspoň 52%nú) 250 g masla (môže byť aj rastlinný tuk, ale to je už malý podvod ) 200 kryštálového cukru štipka soli 5 vajec 200 polohrubej múky 4 PL holandského kakaa vanilkovým strukom alebo aromou to celé pobláznite ale nie je to povinná ingrediencia Omáčka slaného karamelu: 200g kryštálového cukru 50-60g masla 100 ml smotany na šlahanie kávová lyžička soli

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
-pripravíme si vodný kúpeľ (dva hrnce, do väčšieho trocha vodu, druhý položte naň, a hybaj na sporák)
- do hrnca dáme na kocky nakrájané maslo a rozlámanú čokoládu, a miešame - keď sa to všetko dobre pomieša prisipeme cukor
- ak ste mali oheň na najvyššom stupni, tak si ho stiahnite, lebo ideme pridávať vajíčka
- po jednom teda zamiešavame vajíčka metličkou do hmoty (vareškou nie je najprakctikejšou voľbou)
- hmota by mala začať naberať konzistenciu podobnú pudingu, môžeme pridať soľ, vanilku, alebo aromu, keď ju nemame, vynecháme tento krok
- prisipeme múku v ktorej sme predom rozmiešali kakao
- hmotu miešame, kým v nej nerozmiešame všetku múku a nevznikne nám krásne homogénne cesto
- cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy a pečieme približne 20 minut v rúre na 170 stupňoch

- po upečení cesto nechame troškavychladnúť, a orežeme okraje- tie ešte budeme potrebovať

pripravíme si omáčku slaného karamelu (ja ju robim predom vo väčšom množstve a odkladam do poharov na džem a odkladam ju do chladničky)
- cukor si vysipeme na hlbšiu panvicu, počkáme až sa začne topiť, miešame, keď začne hnednúť nečakajte až začne mať tú krásnu červeno oranžovú farbu, lebo karamel možno lahko spáliť, a i keď to bude mať možno super farbu na chuť to bude hroooozne horké), pridáme na kocky pokrajane maslo, začne to bublať a trocha šumieť, zachovajte paniku a miešajte, až ste maslo rozmiešali, prilejte smotanu, zas ronaký efekt, a teda zas zachovajte paniku , pekne to miešajte, chce to trpezlivosť a keď bude hmota jednotná, jednoducho je osoľte, premiešajte a vylejte ju do tepluvzdornej misky, lebo ako vieme, karamel je stráááášne horucí,

Vrátime sa k brovnies, ten potrieme našou omáčkou, nasledne rozmrvíme okraje ktoré sme odrezali a céle to zas pofrkáme našou omáčou aby sa nám prilepili rozdrvení jadrá orechov a je to!