Torta s lienkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 50 g kryštálového cukru, 1 lyžička olej, 16 g kakaa, 60 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Čokoládová šľahačka: 150 ml rastlinnej šľahačky, 2 plné lyžičky nutely ********** Čokoládová poleva: 100 g varovej čokolády, 40 g Cera ********** Na vrch: lienka na liste z K2

POSTUP PŘÍPRAVY

Srdiečková silikónová forma.

Upečieme korpus z 2 vajec (Vyšľahať bielka, potom pridať cukor, po jednom žĺtku, olej a nakoniec už len vareškou primiešať preosiatu múku s kakaom, práškom do pečiva a solamylom. Pečieme pri 18O stupňov cca 20 minút). Upečený korpus necháme vychladnúť a potom zarovnáme. Príprava plnky: V miske vymiešame šľahačku do tuha a postupne pridáme nutelu. Vychladnutý a zarovnaný korpus potrieme pripravenou čokoládovou šľahačkou a dáme stuhnúť do chladničky. Polejeme roztopenou čokoládou a na vrch položíme lienku na liste z K2 s bodkami a hlavičkou z čokolády.