McDonald style jahodový fitness cheesecake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus:15 PL zapekaného musli - ľubovoľné, ja som použila emco musli s jahodami a mandľami, 2 PL rozpusteného masla, 1 PL hnedého cukru, Na plnku: 4 balenia ricotty ( dokopy 1kg), 10 PL sušeného mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 1 PL vanilkovej esencie, balíček čírej želatíny, Jahodové želé:300g mrazených jahôd, 2 PL hnedého cukru, balíček čírej želatíny

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme korpus. Rúru vyhrejeme na 180°C. Musli rozmixujeme v mixéri najemno a vysypeme do misky. Pridáme 1 PL hnedého cukru, rozpustené maslo a 1 PL ricotty. Všetko spolu zamiešame, aby sa to dobre spojilo. Formu na cheescake potrieme maslom a na dno natlačíme musli drť. Dáme do rúry zapiecť na 10 minút. Teraz si pripravíme plnku. Vo veľkej mise zmiešame ricottu, sušené mlieko, vanilkový cukor a vanilkovú esenciu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zamiešame do hmoty, ktorú vylejeme na upečený vychladnutý korpus. Nakoniec pripravíme jahodové želé. Rozmrazené jahody prekrojíme na polovice, dáme do misky a posypeme hnedým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Na tvarohovú hmotu naukladáme jahody aj so šťavou, ktorú vďaka cukru pustili a zalejeme želatínou. Cheesecake uložíme do chladničky stuhnúť na také 3 hodinky. Mne vyšlo 8 porcií. 1 porcia obsahuje: 12g tuku, 23g bielkovín a 25g sacharidov. Viac o recepte na www.fitnessdesserts.blogspot.sk