Mini bábovky na karneval do škôlky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 ml teplej vody, 80 ml olej, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva ********** Plnka: 200 ml mlieka, 1/2 balíčka Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 50 g práškový cukor, 250 ml rastlinnej šľahačky ********** Na vrch: černicový, alebo iný kyslastý lekvár, cukríky

POSTUP PŘÍPRAVY

Papierové košíčky na pečenie s priemerom cca 5 cm približne 30 kusov.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej miske si vytrepeme sneh z bielkov. Vyšľahaný sneh opatrne vareškou vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Pripravené cesto plníme do papierových košíčkov (približne do 2/3 košíčka) rozložených na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 15 minút. Vychladnuté som vybrala z košíčkov, aby deti v škôlke nejedli aj s papierom.
Z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. V miske si vyšľaháme šľahačku skoro do tuha a pridáme práškový cukor. Do vychladnutého pudingu začneme pomaly zamiešavať šľahačku.
Vrch vychladnutých mini báboviek potrieme tenkou vrstvou lekváru. Zdobiacou pištoľou nanesieme plnku a dáme deťom posypávať cukríkmi.