Francúzske karamelové kocky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 6 vajec 6 PL kryštálový cukor 1 PL kakaa 5 PL polohrubá múka 1prášok do pečiva 50 ml oleja KRÉM: 1l vody 3 zlaté klasy 130g cukru 1van.cukor 2PLkakaa 7bielkov ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM: 4PL kryštálového cukru 300 ml mlieka 2 šľahačky v prášku (2stužovače do šľahačky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva s kakaom. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70g kr. cukru a bal. van. cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelový krém: cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého-ja som letnú zmes dala do chladničky a až potom -pridáme šľahačky v prášku a stužovače a vyšľaháme do tuha. Povrch zastrúhame čokoládou, alebo posypeme grankom, či škoricou. Nech chutí....