Karfiolové striešky pečené v rúre s horehronskými zemiakmi, keď sa Vám nechce vyprážať karfiol



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

suroviny: uvarený karfiol 3 vajcia 3-4 PL polohrubá múka vegeta, soľ, čerstvá petržlen.vňať, podľa potreby strúhanka postup: - uvarený karfiol popučíme alebo nadrobno nasekáme, pridáme 3 žĺtka, ochutíme 1 lyžičkou vegety a soli, pridáme posekanú pertžlen.vňať, 3-4 lyžice polohrubej múky, vyšľahaný sneh z 3 bielkov a vmiešame do karfiolu. Podľa potreby zahustíme stúhankou. Ja som si "porcovačkou" na ryžu naberala kôpky, dala na plech vystlaný papierom na pečenie a do zapiekla v rúre. K tomu som podávala tieto zemiačky: 8 väčších zemiakov 200g tvrdého syra 8 PL šľahačkovej smotany celá rasca, mleté korenie, soľ, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Zemiaky očistíme a rozkrájame na hrubšie kolieska. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút. Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmes nalejeme rovnomerne na opečené zemiaky, vrch posypeme rascou a pečieme ešte 10 minút do zlata.