KAPUSTNÉ STRAPAČKY (HALUŠKY)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 900 g zemiakov, 700g polohrubej múky, 2 vajcia,soľ, čierne korenie, pravá údená slanina cca 25 dkg, 2-3dc vody, 500 g kyslej kapusty (alebo podľa chuti) alebo použijeme na cesto polovičnú dávku:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemno, pridáme múku, vajcia sol a zmiešame. Pridáme vodu podľa potreby, aby nebolo cesto také tuhé a prešlo cez haluškovač.

Pripravené cesto hádžeme do vriacej osolenej vody (cez haluškovač, tí šikovnejší nožíkom). Halušky vo vode premiešame, keď vyplávajú na povrch, necháme ešte chvíľku povariť a sitkom vyberáme do vhodne veľkej nádoby či hrnca.
Na panvici roztopíme slaninu. Keď je opečená vmiešame do halušiek. Vo výpeku zohrejeme kyslú kapustu a tiež vmiešame do halušiek. Podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Môžeme podávať.

Dobrú chuť:)