Smotanovo-jahodová zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

liter čerstvých jahôd, 2 smotany na šľahanie, pr.cukor, vanilkový cukor.......a dopĺňam, že som skúsila dať aj 1jemný tvaroh a je to ešte lepšie....

POSTUP PŘÍPRAVY

veľmi jednoduchý...

jahody ocistime a umyjeme-tato nadoba je litrova :)ale mozme dat aj menej jahod a potom je taka viac smotanova a tiez mnaaaam
do slahackovej smotany pridame vanilkovy cukor
asi tri lyzice praskoveho cukru, to zalezi na vasej chuti na sladke:)))
vyslahame
jahody pomixujeme..................mozte pouzit aj maliny...alebo ine ovocie, ja chcem skusit aj banany............... v zime, ked budete mat chut, tak mozte do slahacky namiesto ovocia pridat dzem...napriklad...mam v receptoch:) jahodovy , aj ceresnovy sa hodi...a isto aj marhulovy....
vylejeme do vyslahanej slahacky
zamiesame a dame do mraznicky
pocas mrazenia zopar krat premiesame
no a potom uz len maskrtime
ktorási maminka sa pytala, ci sa daju dat do formiciek na nanuky, daju:)))
pridala som takyto tvaroh a je to uplne super a je toho este viaaaac
takto vyzera aj spridanim tvarohu
hotovy nanuk, ale tu som mala len zopar jahod, tak je bledsia a taka smotanovejsia