Torta "domček pre princezné"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 x jahodovo-vanilkové rezy ********** Vanilková plnka: 3 x jahodovo-vanilkové rezy ********** Jahodová plnka: 2 x jahodovo-vanilkové rezy ********** Na vrch: kokos zafarbený na ružovo, zeleno, fialovo, K2 na boky torty, zmrzlinové kornúty na strechy vežičiek, disko keksy spájané nutelou na hradné vežičky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortová forma s priemerom 28 cm a tortová forma (alebo hrniec) s priemerom 18 cm.

Upečieme 2 x korpus zo 4 vajec v okrúhlej tortovej forme s priemerom 28 cm. Upečené korpusy raz prerežeme. Vzniknú nám 4 pláty, ktoré plníme pripravenou vanilkovou a jahodovou plnkou. Plníme cesto, biela plnka, jahodová plnka, druhý plát cesta, biela plnka, jahodová plnka, tretí plát cesta, biela a jahodová plnka, štvrtý plát cesta. Upečieme 1 okrúhly korpus zo 4 vajec v okrúhlom hrnci priemer cca 18 cm, necháme vychladnúť, 2 krát prerežeme a plníme rovnako ako spodnú tortu.
Celú tortu obalíme zvyškom vanilkového krému a dáme stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si pripravíme vežičky. Kornúty natrieme nutelou alebo vanilkovým krémom ak nám ostal a obalíme v kokose zafarbenom na fialovo. Hradné vežičky pripravíme pospájaním disko keksíkov, ktoré sme tiež z vonkajšej strany potreli a obalili v ružovom kokose. Dáme stuhnúť a potom pomocou krému pripojíme striešky na vežičky.
Základňu hradu preložíme na podložku. Vychladnutú tortu obalíme K2 zafarbenou na ružovo, spojíme poschodia, priložíme vrchné vežičky a medziposchodie a vrch posypeme zeleným kokosom. Na miesta kde chceme mať vežičky dáme trochu maslového krému, aby sa nám vežičky prilepili a nepadali. Dozdobíme podľa fantázie.