FRANCÚZSKE ZEMIAKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, vajcia, klobása, smotana, paprika, olej, soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme 1 kg uvarených zemiakov, 6 natvrdo uvarených vajec, 4 surové vajcia, 2 klobásy, červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie. Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme. Na vyšší plech alebo pekáč nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku a všetko zľahka premiešame. Do misky dáme 2 kyslé smotany, 4 surové vajcia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, všetko metličkou riadne vyšľaháme a rozlejeme na zemiaky rovnomerne po celej ploche. Pekáč zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom na únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal). Dobrú chuť!

Potrebujeme 1 kg uvarených zemiakov, 6 natvrdo uvarených vajec, 4 surové vajcia, 2 klobásy, červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie.
Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút.
Až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme.
Na vyšší plech nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky.
Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku.
Všetko zľahka premiešame.
Do misky dáme 2 kyslé smotany, 4 surové vajcia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie.
Metličkou riadne vyšľaháme.
Zalejeme zemiaky.
Rovnomerne po celej ploche a urovnáme.
Zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom na únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov.
Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút.
Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal). Dobrú chuť!