SÓJOVÁ TYČINKA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
okaru alebo hrubú sójovú múku, keksy Marína, Salko, rumová aróma
POSTUP PŘÍPRAVY
Potrebujeme 200 g okary (sójová drť, ktorá vznikne pri výrobe sójového mlieka) alebo 200 g hrubej sójovej múky, 2 balíčky keksov Marína, 1 konzervu Salka, 100 g 100 % stuženého tuku a rumovú arómu. Neotvorenú plechovku Salka 1 hodinu povaríme v hrnci s vodou, aby pekne zhustlo. Čerstvú okaru vysušíme v rúre. Ak máme kupovanú okaru, nemusíme ju sušiť. Namiesto okary môžeme použiť hrubú sójovú múku. Nastrúhame alebo pomelieme keksy Marína a pridáme suchú okaru alebo sójovú múku. Pridáme uvarené Salko, 100 g rozpusteného tuku, lyžicu rumovej arómy alebo deci rumu. Všetko dobre premiešame až vznikne homogénna lepkavá masa, ktorú odložíme na hodinku-dve do chladničky. Zo stuhnutej masy vykrojíme a vytvarujeme valčeky dlhé 8 cm s priemerom 3 cm. Ja som si na to vyrobil formu prestrihnutím papierovej rolky z alobalu. Hotové tyčinky zabalíme do celofánu. Energetická hodnota jednej 50 g tyčinky je 877 kJ (210 kcal). Dobrú chuť!
|
Potrebujeme 200 g okary (sójová drť, ktorá vznikne pri výrobe sójového mlieka) alebo 200 g hrubej sójovej múky, 2 balíčky keksov Marína, 1 konzervu Salka, 100 g 100 % stuženého tuku a rumovú arómu. |
|
Neotvorenú plechovku Salka 1 hodinu povaríme v hrnci s vodou, aby pekne zhustlo. |
|
Čerstvú okaru vysušíme v rúre. Ak máme kupovanú okaru, nemusíme ju sušiť. Namiesto okary môžeme použiť hrubú sójovú múku. |
|
Nastrúhame alebo pomelieme keksy Marína a pridáme suchú okaru alebo sójovú múku. |
|
Pridáme uvarené Salko, 100 g rozpusteného tuku, lyžicu rumovej arómy alebo deci rumu. |
|
Všetko dobre premiešame... |
|
Až vznikne homogénna lepkavá masa... |
|
Ktorú odložíme na hodinku-dve do chladničky. |
|
Zo stuhnutej masy vykrojíme a vytvarujeme valčeky dlhé 8 cm s priemerom 3 cm. Ja som si na to vyrobil formu prestrihnutím papierovej rolky z alobalu... :) |
|
Hotové tyčinky zabalíme do celofánu. Energetická hodnota jednej 50 g tyčinky je 877 kJ (210 kcal). Dobrú chuť! |