Falošný jablkový sacher - fantastický, jednoduchý, šťavnatý



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g masla, 250 g jabĺk, 3 vajcia, 200 g cukru, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 PL kakaa Na dokončenie: ríbezlový alebo marhuľový lekvár, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám od kolegyne, odkedy som ho prvýkrát vyskúšala, musím ho piecť stále, je to určite najlepšia torta, akú som kedy piekla. Šťavnatá a chutná, doposiaľ všetkým veľmi chutila.

1. Maslo necháme zmäknúť, jabĺčka ošúpeme, očistíme a nastrúhame. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme do tuha.

2. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.

3. Zmäknuté maslo, žĺtka a cukor vyšlaháme do peny. Ak máme kyslé jablká, možno dať viac cukru, ak sú sladšie, zase o niečo menej.

4.Do žĺtkov s maslom vmiešame strúhané jablká, ďalej múku s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto je trošku hustejšie, nevadí, jabĺčka pustia šťavu a koláč bude nakoniec dostatošne šťavnatý.

5. Dáme do vymastenej alebo papierom vystlatej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch približne 35 minút.

6. Tortu dáme vychladnúť, prerežeme a natrieme lekvárom. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Najlepšie chutí so šlahačkou.