ČOKOLÁDOVO-PEPERMINTOVÁ TORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

múka, vajcia, soľ, cukor, kakao, puding, mlieko, maslo, čokoláda, rastlinný tuk Cera, pepermintová aróma, farbivo, sušené mlieko, džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme tmavý korpus: 150 g polohrubej múky, štipka soli, 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, pečieme 25 min. pri 180 st. Z tých istých surovín (bez kakaa) upečieme svetlý korpus. Z 2 balíčkov čokoládového pudingu, pol litra mlieka, 100 g cukru a tabuľky horkej čokolády uvaríme hustý krém, do vlažného vmiešame 250 g masla a lyžičku pepermintovej arómy. Vnútorné strany korpusov natrieme džemom, medzi ne dáme krém. Z 1 Cery, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, pepermintovej arómy a farbiva vyrobíme marcipán, ktorým potiahneme tortu.