Broskyňové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1dcl olej, 1dcl mlieka, 300g polohrubej múky, 3/4 PP, 2 kyslé smotany, jemný tvaroh bez hrudiek, konzerva broskýň, 1 konzerva mandarínok, 2 zlaté klasy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajcia vymixujeme s 200g kryštálového cukru do peny. Pridáme olej, mlieko, múku, prášok do pečiva a vymiešame. Na plech dáme papier na pečenie, cesto vylejeme, pečieme na 170 stupňov 25min.\r\ntvaroh vymiešame s kyslými smotanami a cukrom podľa chuti. Tvarohovú zmes vylejeme na vychladnuté cesto. Ovocie z kompótov nakrájame, naukladáme rovnomerne na tvaroh. \r\nŠťavu z konzerv zlejeme dokopy, a pridáme vodu (aby bolo 1l tekutiny celkovo). Polovicu tejto tekutiny dáme variť a polovicu zmiešame so zlatými klasmi a cukrom podľa cuku. Varíme ako puding, čiže keď nám zovrie, vlejeme zlaté klasy so šťavou a varíme kým nám nezhustne. \r\nUvarený ,,puding" miešame až kým nevychladne, polejeme na koláčik a dáme do chladničky. Lepší je na druhý deň, keď sa nasiakne všetkými ingredienciami. :) Dobrú chuť!