Mandľovo-ovsené lievance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tuhý zvyšok z mandľového mlieka, asi 200ml, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2-3 lyžice ovsenej múky, lyžica cukru/medu/hocičoho čím sladíte

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri príprave mandľového mlieka zostane po jeho precedení tuhý zvyšok, ktorý sa dá využiť rôzne. Mne sa podarilo urobiť chutné lievance, s jemnou tvarohovou štruktúrou, tak sa podelím o recept. Syn vyhlásil, že sú najlepšie na svete :) Všetko spolu zmiešame na cestíčko, malo by sa liať, ale nemá byť úplne riedke, lyžicou kladieme na malú panvicu alebo do lievancovej a upečieme z oboch strán. U nás lievance podávame s červenými ríbezľami nahusto, tiež nájdete v mojich receptoch.