Úžasný bieločokoládový zákusok s jahodovou omáčkou - NEPEČENÝ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 1 balíček BEBE keksov (130 g) - 100 g masla KRÉM: 350 g bielej čokolády - 500 jemného nehrudkového tvarohu - 200 ml šlahačkovej smotany - 1/2 balíčka želatíny OMÁČKA: 1/4 kg jahôd - 1 vanilkový cukor - 1-2 PL citrónovej šťavy VERCAJCH: tortová forma - papier na pečenie - mixér - chladnička

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčatá, toto je úplne super bomba!!! Robila som to vlastne na zajtra, keďže je Deň detí, ale už dnes padla polovica. Pôvodná inšpirácia bola tu z MMB (recept na super čokoládový zákusok od Moniky B.- hranolka2), ja som to trochu obmenila podľa rôznych časopisov a vlastnej chuti. No a výsledok je fakt suuupeeer!!!!

1. Bebe keksy rozdrvíme valčekom v mikroténovom sáčku.
2. Maslo necháme roztopiť a poriadne zmiešame s keksami do lepkavej hmoty. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a tú hmotu utľapkáme na dno (najlepšie do rovnomernej vrstvy). Ja som si pomohla zaváraninovým pohárom (predtým treba namočiť do vody). Korpus dáme do chladničky na chvíľu odpočívať.
3. Kým korpus odpočíva, bielu čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli (ja radšej za stáleho miešania). Potom necháme mierne vychladiť, ale nie moc, lebo opäť začne tuhnúť.
4. No a kým sa čokina chladí, vymiešame si tvaroh a smotanu do hladkej zmesi. V troške smotany môžme predtým nechať napučať želatínu a za tepla rozpustiť. Potom ju primiešame do krému. Potom bude krémová časť torty lepšie držať tvar.
5. Potom jemne vmiešame čokoládu a všetko spojíme do krému.
6. Krém uložíme na korpus, opäť sa snažíme rovnomerne. Dáme do chladničky na stuhnutie - najlepšie cez noc. A tu odporúčam naozaj dobre vysvetliť ostatným členom rodiny, nech sa k tomu vôbec ani nepribližujú! Pretože minule, keď som robila hranolkin koláč s rovnakým korpusom, ho môj dobrý muž nutne musel vyskúšať už po 3 hodinách a ten korpus ešte nebol poriadne zmäknutý a spojený s krémom. No a čo sa stalo? Muž vyjedol ten vrchný krém s poznámkou, že tú podošvu tam nechal!!!! Takže tú "podošvu" sme dojedli po tom, čo koláčik naozaj poriadne stuhol a po tých 12 hodinách už bol vynikajúci.
7. Pred podávaním si pripravíme jahodovú omáčku. Jahody umyjeme a zmixujeme s 1 vanilkovým cukrom a pár šprcmi citrónovej šťavy - to podľa chuti.
8. Podávame poliate omáčkou, fajnšmekri s lístočkom niečoho zeleného na ozdobu alebo tak. Je to fakt super!