Rýchla škoricová hrnčeková bábovka (bez vajec a mlieka)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

recept z časopisu Nejlepší bábovky 2012: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 vrecko vanilkového cukru, 1 hrnček oleja (odporúčam menej ako jeden hrnček, podľa mňa aj polovica stačí), 1 vrecko kypriaceho prášku, 3 lyžičky mletej škorice, 3 nahrubo nastrúhané jablká, 1 hrsť nahrubo sekaných vlašských orechov, 1 hrsť hrozienok, tuk a hrubá múka na formu (moje vylepšenie: miesto hrozienok sušené brusnice, lyžica rumu a kúsok polámanej čokolády)

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv zmiešame sypké časti, pridáme nastrúhané jablká a olej (prípadne ešte aj rum), nakoniec nasekané orechy a za hrsť hrozienok (prípadne miesto hrozienok sušené brusnice a polámanú čokoládu). Všetko dobre vymiešať a vyliať do tukom potretej a hrubou múkou vysypanej formy a v predhriatej rúre na 190 stupňov bábovku pečieme cca 50 min.